Sos koperkowy z krabowym mięsem

Avatar photo
30 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Ten sos będzie smacznym dodatkiem do maczanek mięsnych, do zimnych mięs, sufletów, lub jako kremowa polewa do jarzyn lub jarzynowych sałatek.

Składniki:

2 jajka na twardo,

80 g mięsa z krabów,

1 pęczek koperku,

1/2 szklanki gęstej śmietany,

50 g majonezu,

sól,

zmielony pieprz,

1 łyżka soku z cytryny,

1 łyżeczka ostrej musztardy.

Przygotowanie:

jaja obrać, wyjąć z nich żółtka i przetrzeć żółtka przez sito. Białko oraz mięso krabowe drobno posiekać. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.

file1285836059



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...