Sos koperkowy z krabowym mięsem

Avatar photo
30 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Ten sos będzie smacznym dodatkiem do maczanek mięsnych, do zimnych mięs, sufletów, lub jako kremowa polewa do jarzyn lub jarzynowych sałatek.

Składniki:

2 jajka na twardo,

80 g mięsa z krabów,

1 pęczek koperku,

1/2 szklanki gęstej śmietany,

50 g majonezu,

sól,

zmielony pieprz,

1 łyżka soku z cytryny,

1 łyżeczka ostrej musztardy.

Przygotowanie:

jaja obrać, wyjąć z nich żółtka i przetrzeć żółtka przez sito. Białko oraz mięso krabowe drobno posiekać. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.

file1285836059



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....