Sos kaparowy

22 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 dag. masła

3 dag mąki

2 szklanki wywaru z kości

włoszczyzna

1 żółtko

łyzka kaparów

sok z 1/2 cytryny

sól

pieprz

Przygotowanie:

Z masła i tłuszczu zrobić zasmażkę. Rozprowadzić zimnym wywarem i zagotować mieszając. Dodać posiekane kapary, sól, pieprz i sok z cytryny. Doskonały do gotowanych ryb.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....