Sos kaparowy

22 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 dag. masła

3 dag mąki

2 szklanki wywaru z kości

włoszczyzna

1 żółtko

łyzka kaparów

sok z 1/2 cytryny

sól

pieprz

Przygotowanie:

Z masła i tłuszczu zrobić zasmażkę. Rozprowadzić zimnym wywarem i zagotować mieszając. Dodać posiekane kapary, sól, pieprz i sok z cytryny. Doskonały do gotowanych ryb.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.