Sos kaparowo-brzoskwiniowy

29 października 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sos kaparowo-brzoskwiniowy :

Pikantno-słodko-winny sos do drobiu i cielęciny .

Czas : 15 minut

Składniki :

½ szklanki ,, Domowych kaparów wg Babcigramolki „ ( tzn nasion nasturcji )

½ szklanki pokrojonych w drobną kostkę brzoskwini z syropu

½ szklanki bulionu drobiowego

½ szklanki słodkiej śmietanki 18 %

1 łyżka masła

2 łyżeczki mąki

szczypta soli

Roztopić w garnuszku masło i wrzucić kapary ( nasiona nasturcji ) i smażyć mieszając przez 2-3 minuty .Posypać mąką , zamieszać .Rozprowadzić chłodnym bulionem i śmietanką . Dodać brzoskwinię . Doprawić do smaku .

Podałam z ryżem i smażoną  piersią kurczaka .

Tu jest przepis na kapary z nasturcji . Oczywiście można użyć kupnych kaparów oryginalnych ale wtedy moim zdaniem trzeba ich użyć mniej bo są zdecydowanie bardziej korzenne w smaku.

http://www.garnek.pl/bunia/6647382/domowe-kapary-wg-babcigramolki

file1256819260



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz