Sos jajeczny do wędzonej ryby

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sos jajeczny do wędzonej ryby

Często kupuję różnego rodzaju wędzone ryby . Nie lubimy jadać ich na kanapkach .Robię sałatki z ich dodatkiem , doprawiam różnymi dodatkami. Ten sos właśnie temu służy .

Czas : 15 minut

Składniki :

1 jajko
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego ( lub kwaśnej śmietany )
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
2 łyżki pokrojonego koperku
sól
pieprz biały mielony
¼ łyżeczki kurkumy

Jajko ugotować na twardo. Obrać i utrzeć na miazgę . Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą , pieprzem . Dodać kurkumę ( dla koloru sosu ).

 

dodała: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...