Sos dyniowy

20 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kg. dyni

2 kostki bulionowe

5 łyżek maki

2 szklanki wrzątku

pęczek posiekanego koperku

4 łyżki cukru

6 łyżek masła

Przygotowanie:

Dynię obieramy, kroimy, zalewamy dwiema szklankami wrzątku , dodajemy cukier, kostki bulionowe i gotujemy do miękkości. Oprószamy mąką, zagotowujemy, dodajemy masło. Na koniec posypujemy koperkiem i  gotowe.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.