Sos dyniowy

20 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kg. dyni

2 kostki bulionowe

5 łyżek maki

2 szklanki wrzątku

pęczek posiekanego koperku

4 łyżki cukru

6 łyżek masła

Przygotowanie:

Dynię obieramy, kroimy, zalewamy dwiema szklankami wrzątku , dodajemy cukier, kostki bulionowe i gotujemy do miękkości. Oprószamy mąką, zagotowujemy, dodajemy masło. Na koniec posypujemy koperkiem i  gotowe.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...