Sos czekoladowy

15 września 2010,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 ml. mleka

2 łyżki kakao

2 żółtka

5 dag. cukru pudru

mąka ziemniaczana 1 dag.

5 dag. masła

wanilia

Przygotowanie:

Mleko gotujemy. Kakao, mąkę ziemniaczaną i startą wanilię mieszamy z  małą ilością zimnej wody, wlewamy powoli do gorącego mleka szybko mieszając trzepaczką, gotujemy. Żółtka ucieramy z cukrem, wlewamy powoli gorący sos szybko mieszając trzepaczką. Naczynie z sosem wstawiamy do większego naczynia z zimną wodą, mieszamy trzepaczką do wystudzenia dodając po kawałku masła. Doskonały do deserów.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...