Sos czekoladowy

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 ml. mleka

2 łyżki kakao

2 żółtka

5 dag. cukru pudru

mąka ziemniaczana 1 dag.

5 dag. masła

wanilia

Przygotowanie:

Mleko gotujemy. Kakao, mąkę ziemniaczaną i startą wanilię mieszamy z  małą ilością zimnej wody, wlewamy powoli do gorącego mleka szybko mieszając trzepaczką, gotujemy. Żółtka ucieramy z cukrem, wlewamy powoli gorący sos szybko mieszając trzepaczką. Naczynie z sosem wstawiamy do większego naczynia z zimną wodą, mieszamy trzepaczką do wystudzenia dodając po kawałku masła. Doskonały do deserów.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.