Soczysta pierś z kurczaka
Artykuł zewnętrzny
Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 30 min
Pierś z kurczaka, 2 szt.
Pomidor, 2 szt.
Awokado, 1 szt.
Sok z cytryny, 2 łyżki
Oliwa z oliwek, 50 ml
Śmietana kwaśna, 100 ml
Przyprawy KAMIS:
Sól morska w młynku
Pieprz Czarny mielony
Kolendra, 8 ziarenek
Imbir, 1 łyżeczka
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 15 min w temp. 150 st.
Sos: kwaśną śmietanę zmiksować z awokado, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Podawać na grillowanych plastrach pomidorów