Smażony camembert z truskawkami

3 lipca 2013,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 serki camembert

200 g truskawek

2 łyżeczki cukru

1 łyżeczka octu balsamicznego

1 łyżeczka masła

listki świeżej mięty

1 jajko

2 łyżki mąki

  1. truskawki kroimy wzdłuż na pół, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem,
  2. dodajemy cukier i ocet balsamiczny,
  3. smażymy kilka minut, dodajemy posiekane listki mięty,
  4. camembert kroimy wzdłuż na pół, obtaczamy w rozmąconym jajku i mącę, smażymy chwilę z obu stron,
  5. na talerz wykładamy truskawki z powstałym sosem, układamy na nich camembert i polewamy łyżeczką sosu.

file1268989240



FORUM - bieżące dyskusje

Black Friday
Ja często szukam outletów i likwidujących się sklepów, gdzie jest bardzo tanio..
Przesądy, zabobony i rodzinne zwycz…
W mojej rodzinie nie było większych zabobonów, choć jakieś tam przekonanie o duchach część...
Krem ,czy baza?
Ja bazy używam tylko zimą, żeby chronić lepiej skórę przed zimnem...
ATV Galeria Twarzy statyści do rekl…
Sama bym się zgłosiła, fajnie byłoby zobaczyć siebie na wielkim ekranie......