Smażony camembert z truskawkami

3 lipca 2013, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2 serki camembert

200 g truskawek

2 łyżeczki cukru

1 łyżeczka octu balsamicznego

1 łyżeczka masła

listki świeżej mięty

1 jajko

2 łyżki mąki

  1. truskawki kroimy wzdłuż na pół, wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem,
  2. dodajemy cukier i ocet balsamiczny,
  3. smażymy kilka minut, dodajemy posiekane listki mięty,
  4. camembert kroimy wzdłuż na pół, obtaczamy w rozmąconym jajku i mącę, smażymy chwilę z obu stron,
  5. na talerz wykładamy truskawki z powstałym sosem, układamy na nich camembert i polewamy łyżeczką sosu.

file1268989240



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...