Smażone ziemniaczki z kiełbaskami i kiełkami rzodkiewki

6 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

500 g ziemniaków

300 g franków wędzonych

50 g kiełków rzodkiewki

2 filety anchois

30 g sera pleśniowego blue

1 ząbek czosnku

kawałek imbiru

sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma, papryka ostra

  • ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach,
  • studzimy, obieramy, mniejsze kroimy na pół, większe na cztery,
  • kiełbaski kroimy w kawałki, obsmażymy na oliwie, zdejmujemy z patelni,
  • na tłuszczu pozostałym ze smażenia rumienimy pokrojony w plasterki czosnek i imbir,
  • dodajemy ziemniaki i chwilę je smażymy, następnie dodajemy kiełbaski, pokrojone anchois i przyprawy, delikatnie mieszamy,
  • zdejmujemy z ognia, dodajemy kiełki ( część zostawiamy do dekoracji) mieszamy,
  • rozkładamy na talerze, posypujemy pokruszonym serem i resztą kiełków

file1267894790



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.