Smażone zielone pomidory z pomarańczą

26 października 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Przepis (na mniej – więcej 3 słoiczki) przedstawia się mniej – więcej tak:

Potrzebujemy

1 kg zielonych pomidorów

skórki z mniej – więcej 4 pomarańczy

mniej – więcej 1 kg cukru

goździków do smaku

Skórki z pomarańczy należy kilkakrotnie obgotować w wodzie, zmieniając ją za każdym razem, po czym usunąć albedo (biały miąższ po wewnętrznej stronie). Dusić pod przykryciem w niewielkiej ilości wody.

Z pomidorów usunąć skórkę i pestki, pokroić na mniejsze części i postępować tak jak ze skórkami pomarańczy (pomijając proces usuwania albeda, którego w pomidorach i tak nie ma).

Pod koniec wymieszać owoce ze sobą w jednym naczyniu i dalej dusząc na niewielkim ogniu dosypać cukier.

Przełożyć do słoików i dokładnie zamknąć. Konfitury powinny być bardzo słodkie i z przewagą pomidorów.

W sam raz do twarożku lub jako dodatek do herbaty.

file1256545839

Przepis dodany przez: Justyna



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...