Smażone kulki z ziemniaczanego puree obtoczone w makaronie

11 listopada 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Obrane ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu rozbijamy i mieszamy aż powstanie lepkie puree (można użyć tez do tego blendera). jak ostygnie lepimy w dłoniach małe kulki. Obtaczamy je w cieniutkim makaronie (cieniutkie niteczki jak do rosołu). Smażymy w głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu.

Kaloryczne, ale pyszne!

file1289490587



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.