Smażone frytki z świeżą papryką

14 października 2010, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
600 g ziemniaków
4 łyżki oleju
1 papryka żółta
1 papryka zielona
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
oregano
Przyrządzenie:
Ziemniaki obrać pokroić na ćwiartki . Na patelni mocno rozgrzać olej, włożyć do niego ziemniaki i smażyć na dużym ogniu ok. 10 min. Paprykę zieloną i żółtą wymyć, osuszyć  , usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną paprykę dodać do piekących się  ziemniaków. Wszystko  doprawić solą i pieprzem  i smażyć jeszcze 10min. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do potrawy, wymieszać,  na koniec potrawę  posypać oregano.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz