Smażona ryba z serem w niecałe 30 min:)
Artykuł zewnętrzny
Ryba w zapiekanym serze zawsze smakuje mojej rodzinie wyśmienicie.
Składniki
- 3 filety mrożonej ryby (może być mintaj)
- ok 10 plasterków żółtego sera (np. edam)
- 1-2 jajka
- bułka tarta
- sól, pieprz, sok z cytryny, olej do smażenia
Wykonanie
Filety trzymam pod bieżącą wodą by uległy trochę rozmarznięciu. Następnie kroję je w prostąkąty. Skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam solą i pieprzem. Na każdy z osobna kawałek ryby nakładam plasterek żółtego sera i panieruję czyli maczam w jajku doprawionym solą i pieprzem oraz obtaczam go w bułce tartej. Smażę je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju do zarumienienia z obu stron.
Życzę smacznegooo:)