Smażona kania

27 września 2011,
dodał: anka9290
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

  • 1 kapelusz dużej kanii
  • 500ml mleka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób wykonania

  1. Starannie oczyścić  , umyć oraz osuszyć za pomocą ręcznika papierowego kapelusz kanii. Następnie pokroić na 4 podobnej wielkości części.
  2. Kawałki kanii należy ułożyć w garnku. Zalać mlekiem. Na wierzchu delikatnie położyć mniejszy talerzyk, tak aby grzyb nie wypłynął tylko moczył się w mleku. Całość odstawić na ok 2 godz.
  3. Kanię wyciągnąć na sitko do odcieknięcia. Każdy kawałek maczać w jajku oraz obtaczać w bułce tartej.
  4. Kanię smażyć na gorącym oleju z obu stron aż do uzyskania złocistego koloru. Przygotowana kanię najlepiej podawać od razu na gorąco np z gotowanymi warzywami . Do smaku można dodać łagodny sos śmietankowy.

file1317147550



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.