Smaczny pudding z brązowego ryżu i sosem malinowym

11 lipca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Pyszny i zdrowy pudding ryżowy:)

Składniki:

Opakowanie brązowego ryżu Kupiec

2 szklanki chudego mleka

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

odrobina rumu

1/3 szklanki cukru brzozowego

125 g malin

1 łyżka cukru pudru

Wykonanie:)

Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. W garnku wymieszać mleko, ugotowany ryż, ekstrakt z wanilii, cukier brzozowy i wszystko zagotować. Zmniejszyć ognień i gotować kolejne 30 min, często mieszając. Kiedy masa zacznie gęstnieć i przywierać do dna, deser jest gotowy.

Maliny przecieramy przez nylonowe sito, dodajemy cukier puder, odrobinę rumu, mieszamy i przelewamy sok do dzbanka.

Ryż przekładamy do szklaneczek deserowych i polewamy je sokiem malinowym:)

Smacznego:)

file1310415874



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz