Wędliny bez konserwantów

15 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Wiele osób nie zdaje sobie sprawy jak szkodliwe dla naszego organizmu są wędliny nafaszerowane konserwantami. Na sklepowych półkach wyglądają apetycznie i świeżo, ale nie dzięki wysokiej jakości użytego w nich mięsa, ale niestety wszechobecnej chemii. Przeczytaj artykuł „dieta antyrakowa”, który pokazuje co przez lata odkłada się w Twoim organizmie powodując choroby wrzodowe a nawet nowotwory (TUTAJ)

Dlatego też postanowiliśmy sprawdzić czy takie zdrowe wędliny bez ulepszaczy i konserwantów mogą być smaczne i aromatyczne. Poprosiliśmy 4 osoby – gospodynie domowe – aby sprawdziły nie tylko głębię  smaku wędlin ze sklepu Befsztyk.pl, ale też oceniły jakość, aromat, świeżość proponowanego asortymentu.

Nasze konsumentki otrzymały do degustacji 5 produktów, nie wiedząc z jakiego pochodzą sklepu, czy są to produkty ekologiczne czy tradycyjne:

1) Kołduny z jagnięcinąmalutkie pierożki z delikatną jagnięciną porządnie doprawione czosnkiem i przyprawami. Pyszny wyrób Babci Jasi. Najlepiej smakują z bulionem lub barszczem czerwonym.

Ten produkt testerki miały okazję wypróbować na samym początku. Zachwycił ich nie tylko sposób przyrządzenia: farsz był dobrze przyprawiony, szczególnie dało się odczuć aromat czosnku, ale też smak ciasta.  Pierożki po przyrządzeniu nie rozpadały się, farsz nie wyciekał, zachowały swą pierwotną formę. Oceniamy ten produkt bardzo wysoko

2) Ozorki- zwycięzca naszego testu!

Nasze gospodynie od razu podeszły też do półmiska z ozorkami  w galarecie, ponieważ roztaczały niezwykły aromat. Wyglądały bardzo apetycznie i natychmiast zniknęły ze stołu. Ozorki nie rozpadały się, galareta była doskonale przyprawiona i delikatna w smaku. Z pewnością będą one idealne na wiejski stół. Nasze gospodynie stwierdziły, że byłyby one przebojem na niejednym imprezowym stole i świetną zakąską.

3)  Kabanosy – bardzo chude, dobrze przyprawione i wysuszone kabanosy z koniny

Uwagę zwróciło nasze konsumentki chude mięso, niezwykle kruche i aromatyczne, świetny dobór przypraw dodatkowo podnosił walory smakowe. Kiedy już rozwiałyśmy tajemnicę pochodzenia mięsa, bardzo zdziwił nasze konsumentki fakt, że mięso konia jest takie smaczne.

4) Węgierska oryginalna szynka wędzona ze świń rasy Manga

Konsumentkibyły zaskoczone  jej smakiem, podczas degustacji wyraźnie można było wyczuć sposób jej przyrządzania, zastosowanie procesu wędzenia w jej procesie produkcyjnym. Taką szynkę nasze Panie miały ochotę dodać do sałatki z melonem lub do jajek marynowanych. Bardzo wyrafinowany smak, odczuwalny przy każdym kęsie z niebagatelną nutą soczystego mięsa.

5) Półgęski ręcznie robione, marynowane w ziołowej zaprawie, a następnie pieczone. Mięso pochodzi z chudych piersi gęsi. Przysmak szefowej

Ten produkt uplasował się też w wysokiej czołówce – zachwyt naszych konsumentek był nie do opisania! Panie domagały się informacji skąd pochodzi to niezwykłe w smaku, przepyszne mięso. Ta pozycja oczarowała wszystkich subtelnym smakiem drobiowego marynowanego mięsa. Panie stwierdziły od razu, że to produkt domowej roboty, który musiał zostać wykonany przez wprawną rękę mistrza kuchni. Półgęski to prawdziwy majstersztyk sztuki kulinarnej!

Kiedy na sam koniec testu odkryliśmy tajemnicę skąd pochodzą te produkty zachwytom nie było końca! W sklepie Befsztyk.pl można nabyć więc naprawdę wysokiej jakości, wykwintne produkty, których nie powstydzi się najlepsza gospodyni domowa.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Wędliny bez konserwantów

  1. avatar kornelka pisze:

    super sprawa, ja osttanio odkrylam wedliny bez konserwantow od… tu zaskoczenie Henryk Kania, nie wiedzialam, ze takie produkuja, na prawde ich jakosc jest rewelacyjna!

  2. avatar Mała 40 pisze:

    wyglądają apetycznie te wędlinki, szkoda, że nie można kupić ich w sklepie wtedy od razu koszt transportu odchodzi

Dodaj komentarz