Słodko-kwaśny sos indyjski

22 sierpnia 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Dwa ząbki czosnku i cebulę obrać, posiekać i zeszklić na łyżce gorącego oleju. Dodać łyżkę pasty sezamowej (tahiny) rozrobionej w kilku łyżkach bulionu. Dusić razem pół minuty, zmieszać z 1/2 szklanki chutneya imbirowego oraz szklanką bulionu warzywnego. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Podgrzewać 2 minuty na małym ogniu. Można zmiksować.

file1282477080



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.