Słodko-kwaśny sos indyjski

Avatar photo
22 sierpnia 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Dwa ząbki czosnku i cebulę obrać, posiekać i zeszklić na łyżce gorącego oleju. Dodać łyżkę pasty sezamowej (tahiny) rozrobionej w kilku łyżkach bulionu. Dusić razem pół minuty, zmieszać z 1/2 szklanki chutneya imbirowego oraz szklanką bulionu warzywnego. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Podgrzewać 2 minuty na małym ogniu. Można zmiksować.

file1282477080



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....