Słodko-kwaśny sos indyjski

Avatar photo
22 sierpnia 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Dwa ząbki czosnku i cebulę obrać, posiekać i zeszklić na łyżce gorącego oleju. Dodać łyżkę pasty sezamowej (tahiny) rozrobionej w kilku łyżkach bulionu. Dusić razem pół minuty, zmieszać z 1/2 szklanki chutneya imbirowego oraz szklanką bulionu warzywnego. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Podgrzewać 2 minuty na małym ogniu. Można zmiksować.

file1282477080



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....