Słodki chlebek z rodzynkami

19 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Przygotuj rozczyn z pół szklanki mleka, pół kostki drożdży, 2 łyżki mąki, łyżka cukru. Odstaw do wyrośnięcia. 10 dag rodzynek namocz w wodzie.
40 dag mąki, cukier waniliowy, łyżka cukru, 2 jajka, 10 dag masła, skórkę cytrynową, osuszone rodzynki obtoczone w mące, wszystko razem dokładnie wymieszaj, dodaj do wcześniej przygotowanego rozczynu. Ciasto długo, dobrze wyrób, odstaw do wyrośnięcia. Potem ponownie wyrób i włóż do formy.
Piecz 50 minut w 180″C. Po upieczeniu wierzch chlebka posmaruj masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...