Słodki chlebek z rodzynkami

19 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Przygotuj rozczyn z pół szklanki mleka, pół kostki drożdży, 2 łyżki mąki, łyżka cukru. Odstaw do wyrośnięcia. 10 dag rodzynek namocz w wodzie.
40 dag mąki, cukier waniliowy, łyżka cukru, 2 jajka, 10 dag masła, skórkę cytrynową, osuszone rodzynki obtoczone w mące, wszystko razem dokładnie wymieszaj, dodaj do wcześniej przygotowanego rozczynu. Ciasto długo, dobrze wyrób, odstaw do wyrośnięcia. Potem ponownie wyrób i włóż do formy.
Piecz 50 minut w 180″C. Po upieczeniu wierzch chlebka posmaruj masłem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.