Śliwki w occie

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • śliwki węgierki – 3 kg
  • ocet 10% – 1/2 l
  • goździki – kilkanaście szt.
  • cukier – 3/4 kg
  • woda – 3/4 l
  • Jędrne, zdrowe śliwki umyć i oczyścić z szypułek. Każdą śliwkę nakłuć drewnianą wykałaczką. Zagotować wodę z octem, cukrem i goździkami. Ostudzić. Zalać śliwki i pozostawić je do dnia następnego. Nazajutrz wyjąć śliwki z zalewy, którą należy zagotować. Do lekko ostudzonej, ciepłej zalewy ponownie włożyć śliwki. Pozostawić do następnego dnia. Czynność powtórzyć, tym razem zalewając śliwki gorącą zalewą, następnego dnia wrzącą. Śliwki z zalewą włożyć do słoików i zaraz zamknąć. Przechowywać w chłodnym miejscu.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Motyle w obiektywie
    Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
    Motyle w obiektywie
    https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
    Błąd lekarski?
    Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
    Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
    Ja nie mam i jakoś żyję ☺