Śliwki pod kruszonką

8 września 2021, dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny

śliwki pod kruszonką

składniki:

2 łyżki bardzo zimnego masła

2 łyżki brązowego cukru

4 łyżki mąki pszennej

pół kilograma śliwek węgierek

troszkę masła do natłuszczenia naczynia

 

Śliwki należy najpierw dokładnie umyć i pozbawić pestek Na dnie naczynia posmarowanego masłem nakładamy jedna obok drugiej śliwki. Przygotowujemy kruszonkę: do miski wsypujemy mąkę, zimne masło i cukier. Kruszonkę nakładamy na śliwki, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i zapiekamy około 20 minut. Podajemy z lodami lub bitą śmietaną

śliwki pod kruszonką z lodami

Opcjonalnie: można do kruszonki dodać wiórki kokosowe lub ulubiony aromat spożywczy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...