Śliwki marynowane z miodem

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śliwki marynowane z miodem

Trochę inne śliwki marynowane . Zamiast cukru używa się do marynaty miodu . Śliwki tak zaprawione mają delikatniejszy smak z lekko miodowym posmakiem . Smaczne .

Czas :30 minut

Składniki:
1 kg śliwek węgierek
1 litr wody
1,5 szklanki octu 10%
½ szklanki miodu
4 goździki

Śliwki umyć . Włożyć w czyste , wyparzone słoiki . Zagotować wodę z miodem , octem i goździkami . Wrzącą zalewą zalać śliwki. Dokładnie zakręcić słoiki . Pasteryzować 10 minut .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...