Ślimaczki z oregano

17 marca 2013,
dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

file1363533289

składniki:

 

275 g mąka pełnoziarnista,
25 g drożdże,
150 ml mleko,
1/2 łyżeczki cukier,
1 łyżeczka oregano
2 łyżki olej,
100 g szynka parmeńska,
60 g ser zółty,
4 łyżeczki keczup,
1 łyżeczka musztarda delikatesowa
5 szt pomidory suszone

Mleko podgrzać aby było letnie.Drożdże rozetrzeć z cukrem,dodać mleko i dokładnie wymieszać aby drożdże się rozpuściły.W misce wymieszać mąkę z solą i oregano.Dodać mleko oraz olej i wyrobić ciasto.Zostawić ciasto na ok 30 minut do wyrośnięcia.Potem ciasto posypać mąką i rozwałkować na prostokąt o grubości ok 4 mm.Keczup wymieszać z musztardą i posmarować ciasto potem rozłożyć szynkę,na szynkę zetrzeć ser i rozłożyć pokrojone na drobno suszone pomidorki.Ciasto zwinąć w rulon i pokroić w plastry o grubości 1 cm.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i znowu zostawić do wyrośnięcia na ok 30 minut.Potem piec ok 30 minut na 180 C.Smaczne jako samodzielna przekąska jak również jako dodatek do zupki.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...