Ślimaczki z oregano

17 marca 2013, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

file1363533289

składniki:

 

275 g mąka pełnoziarnista,
25 g drożdże,
150 ml mleko,
1/2 łyżeczki cukier,
1 łyżeczka oregano
2 łyżki olej,
100 g szynka parmeńska,
60 g ser zółty,
4 łyżeczki keczup,
1 łyżeczka musztarda delikatesowa
5 szt pomidory suszone

Mleko podgrzać aby było letnie.Drożdże rozetrzeć z cukrem,dodać mleko i dokładnie wymieszać aby drożdże się rozpuściły.W misce wymieszać mąkę z solą i oregano.Dodać mleko oraz olej i wyrobić ciasto.Zostawić ciasto na ok 30 minut do wyrośnięcia.Potem ciasto posypać mąką i rozwałkować na prostokąt o grubości ok 4 mm.Keczup wymieszać z musztardą i posmarować ciasto potem rozłożyć szynkę,na szynkę zetrzeć ser i rozłożyć pokrojone na drobno suszone pomidorki.Ciasto zwinąć w rulon i pokroić w plastry o grubości 1 cm.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i znowu zostawić do wyrośnięcia na ok 30 minut.Potem piec ok 30 minut na 180 C.Smaczne jako samodzielna przekąska jak również jako dodatek do zupki.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...