Śledzik łączy smaki

9 czerwca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź ma to do siebie, że fantastycznie łączy nawet jak najbardziej nieprawdopodobne zestawienia smakowe.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 2 płaty śledzia korzennego w oleju ( lub po kaszubsku lub inny podobny )
  • 4 plastry ananasa w syropie
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 3 łyżki cebuli z oleju od śledzi
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki syropu od ananasa
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Płaty śledziowe pokroić w paseczki, ogórki w pół plasterki, ananasa w kostkę. Wymieszać majonez z syropem od ananasa. Śledzie, cebulę ,ogórki, ananasa połączyć. Polać majonezem z syropem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Zostawić w lodówce by się smaki ,, przegryzły „

file1276073253



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz