Śledzie z morelami

20 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Śledzie 4 szt
  • Cebula 2 szt
  • Morele 10 szt
  • Rodzynki  1 garść
  • Miód 2 łyżki
  • Ocet 2 łyżki
  • woda ½ szkl
  • sól do smaku
  • olej
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Śledzie wymoczyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę, usmażyć na oleju, podlewając wodą, żeby się nie przypaliła. Dodać pokrojone morele i rodzynki, chwilę podsmażyć. Dodać łyżeczkę koncentratu, i wymieszane składniki zalewy. Chwilę podsmażyć, zostawić do wystygnięcia. Następnie układać śledzie warstwami, przekładając cebulą z morelą. Wstawić do lodówki. Najlepsze następnego dnia.

file1292879804

Zobacz również:

  1. Śledzie na wigilijnym stole: przepisy
  2. Sposoby na śledzie naszych czytelników
  3. Najlepsze imprezowe sałatki
  4. Najlepsze imprezowe dania mięsne i przystawki



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz