Śledzie w sosie chrzanowym

16 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 6 filetów śledziowych, 4 ogórki konserwowe, 3 patisony konserwowe, 1/2 puszki fasolki szparagowej, 2 łyżki utartego chrzanu, 3/4 szklanki śmietany, 1 jabłko, 1 jajko na twardo, sok z cytryny, koperek, sól, cukier.

Jabłko utrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietaną i chrzanem, dodać drobno posiekane jajko na twardo. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Filety opłukać, pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki i patisony pokroić w plasterki. Na półmisku ułożyć na przemian plasterki patisona i ogórka, położyć na nich kawałki śledzia, odcedzoną z zalewy fasolkę oraz po kilka plastrów ogórka i patisona. Polać przygotowanym sosem chrzanowym, przybrać gałązkami koperku.

file1268725160



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...