Śledzie w czerwonej zalewie

10 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg śledzi w occie
2 cebule
Zalewa:
2 szkl wody
6 dużych łyżek octu
3 łyżki cukru
3 łyżki pikantnego keczupu
1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
1łyżeczka soli
ostra papryka lub strączki chile
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz ziarnisty

Śledzie pokroić, ułożyć w słoiku.
Zagotować zalewę, wrzucić poszatkowaną cebulę, wystudzić. Zalać śledzie, wstawić do lodówki na 24 h. Bardzo smaczne, polecam !

file1265813336



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...