Śledź wigilijny taty

26 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny
Smaczny śledź na wigilię, polecam.

Składniki:


  • 5 płatów śledziowych matias
  • por
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3/4 puszki czerwonej fasoli
  • sól
  • sok zcytryny
  • majonez
  • pieprz cytrynowy
  • olej

Śledzie wymoczyć około 2 godziny,dobrze odsączyć,pokroić na kawałki,ułożyć na półmisku.
Por bardzo cieniutko pokroić w talarki,lekko posolić ,odstawić na 15 min żeby zmiękł.
Fasolkę dobrze wypłukać na sitku pod wodą, razem z kukurydzą,dokładnie osuszyć.
Por wymieszać z kukurydzą i fasolką,posypać pieprzem cytrynowym,skropić sokiem z cytryną,wymieszać.
Na ułożone śledzie wyłożyć jarzynkę, polać olejem.udekorować majonezem.
Smacznego.

file1267140392



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz