Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi
Artykuł zewnętrzny
Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi
:
Trochę inna wersja śledzia pod pierzynką .Wyjątkowo dekoracyjna i smaczna .
Czas : 10 minut
Składniki :
4 płaty śledzia z oleju
2 jabłka
4 łyżki kwaśnej śmietany
chrzan Wasabi
cukier
sok z cytryny
biały pieprz mielony
Jabłka obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Wymieszać ze śmietaną . Dodać chrzanu Wasabi do smaku ( ostrożnie bo jest bardzo ostry ) . Doprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem .
Układać na półmisku warstwę sosu , na tym płaty śledzia i znów warstwę sosu. Podawać z ziemniakami na postny obiad lub z pieczywem na kolację .
nadesłane: Babciagramolka