Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi

:
Trochę inna wersja śledzia pod pierzynką .Wyjątkowo dekoracyjna i smaczna .

Czas : 10 minut

Składniki :

4 płaty śledzia z oleju
2 jabłka
4 łyżki kwaśnej śmietany
chrzan Wasabi
cukier
sok z cytryny
biały pieprz mielony

Jabłka obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Wymieszać ze śmietaną . Dodać chrzanu Wasabi do smaku ( ostrożnie bo jest bardzo ostry ) . Doprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem .
Układać na półmisku warstwę sosu , na tym płaty śledzia i znów warstwę sosu. Podawać z ziemniakami na postny obiad lub z pieczywem na kolację .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.