Skrzydełka marynowane na Grilla

10 czerwca 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Przyprawa na grilla pikantna  Winiary
  • Skrzydełka 10 szt
  • Cebula 1 szt
  • Pomidor 1 szt

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki (przydadzą się np. do rosołu), dobrze odsączyć z wody.

Do załączonego woreczka wsypać przyprawę, dodać około 10 łyżek oleju roślinnego, roślinnego połączyć delikatnie ugniatając woreczek. Do woreczka włożyć skrzydełka i zamknąć załączoną zapinką.

Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie. Marynować w woreczku minimum 30 minut, ale można i dłużej. Ja marynowałam przez noc.

Po wyjęciu z woreczka skrzydełka ułożyć w naczyniu do pieczenia lub na grilla.

Bardzo smaczne, pikantne skrzydełka. Ja jeszcze przed pieczeniem posypałam cebulką pokrojoną w kostkę i ułożyłam na wierzchu plasterki pomidora.

Przyprawa ta jest do karkówki ale skrzydełka wyszły super.

file1307696510



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....