Skrzydełka marynowane na Grilla

10 czerwca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Przyprawa na grilla pikantna  Winiary
  • Skrzydełka 10 szt
  • Cebula 1 szt
  • Pomidor 1 szt

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki (przydadzą się np. do rosołu), dobrze odsączyć z wody.

Do załączonego woreczka wsypać przyprawę, dodać około 10 łyżek oleju roślinnego, roślinnego połączyć delikatnie ugniatając woreczek. Do woreczka włożyć skrzydełka i zamknąć załączoną zapinką.

Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie. Marynować w woreczku minimum 30 minut, ale można i dłużej. Ja marynowałam przez noc.

Po wyjęciu z woreczka skrzydełka ułożyć w naczyniu do pieczenia lub na grilla.

Bardzo smaczne, pikantne skrzydełka. Ja jeszcze przed pieczeniem posypałam cebulką pokrojoną w kostkę i ułożyłam na wierzchu plasterki pomidora.

Przyprawa ta jest do karkówki ale skrzydełka wyszły super.

file1307696510



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...