Skrzydełka marynowane na Grilla
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- Przyprawa na grilla pikantna Winiary
- Skrzydełka 10 szt
- Cebula 1 szt
- Pomidor 1 szt
Skrzydełka umyć, odciąć końcówki (przydadzą się np. do rosołu), dobrze odsączyć z wody.
Do załączonego woreczka wsypać przyprawę, dodać około 10 łyżek oleju roślinnego, roślinnego połączyć delikatnie ugniatając woreczek. Do woreczka włożyć skrzydełka i zamknąć załączoną zapinką.
Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie. Marynować w woreczku minimum 30 minut, ale można i dłużej. Ja marynowałam przez noc.
Po wyjęciu z woreczka skrzydełka ułożyć w naczyniu do pieczenia lub na grilla.
Bardzo smaczne, pikantne skrzydełka. Ja jeszcze przed pieczeniem posypałam cebulką pokrojoną w kostkę i ułożyłam na wierzchu plasterki pomidora.
Przyprawa ta jest do karkówki ale skrzydełka wyszły super.