Skrzydełka faszerowane z grilla
Artykuł zewnętrzny
Skrzydełka 6 – 8 szt
Pieczarki 2 – 3 szt
Cebula
Wegeta
Pieprz
Natka pietruszki
Majeranek
Olej
Czosnek
Ostra papryka
Skrzydełka umyć, obciąć końcówki, wyjąć kość z najgrubszej części. Posypać przyprawami, odstawić w chłodne miejsce. W tym czasie umyć pieczarki, zetrzeć na grubej tarce razem z cebulą i usmażyć na oleju. Doprawić wegetą i pieprzem. Po wystygnięciu dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki. Wymieszać i tym farszem nadziać skrzydełka i zaszyć. Polać olejem wymieszanym z ostrą papryką i 2 ząbkami utartego czosnku. Odstawić jeszcze na kilka godzin. (można przygotować dzień wcześniej). Skrzydełka grillujemy ostrożnie z dwóch stron, aby nie popękały, bo może wtedy wypaść farsz. Podawać z dowolną surówką i pieczonymi ziemniakami.