Skrzydełka faszerowane z grilla

2 maja 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Skrzydełka 6 – 8 szt
Pieczarki 2 – 3 szt
Cebula
Wegeta
Pieprz
Natka pietruszki
Majeranek
Olej
Czosnek
Ostra papryka
 
Skrzydełka umyć, obciąć końcówki, wyjąć kość z najgrubszej części. Posypać przyprawami, odstawić w chłodne miejsce. W tym czasie umyć pieczarki, zetrzeć na grubej tarce razem z cebulą i usmażyć na oleju. Doprawić wegetą i pieprzem. Po wystygnięciu dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki. Wymieszać i tym farszem nadziać skrzydełka i zaszyć. Polać olejem wymieszanym z ostrą papryką i 2 ząbkami utartego czosnku. Odstawić jeszcze na kilka godzin. (można przygotować dzień wcześniej). Skrzydełka grillujemy ostrożnie z dwóch stron, aby nie popękały, bo może wtedy wypaść farsz. Podawać z dowolną surówką i pieczonymi ziemniakami.

file1272827012



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...