Sernik z orzechami na biszkopcie

30 sierpnia 2011, dodał: MJane
Artykuł zewnętrzny

Właściwie to nie pamiętam kiedy ten sernik pojawił się po raz pierwszy w moim domu. Mam wrażenie, że jest w nim od zawsze. Robiony dwa razy do roku – na Boże Narodzenie i Wielkanoc, ma w sobie coś uroczystego, choć tak naprawdę jest niezwykle łatwy w przygotowaniu :)

Składniki:

– biszkopt na spód (mogą być gotowe biszkopty ze sklepu, ale wiadomo, domowej roboty lepsze ;) )

– 2 kostki chudego twarogu

– 1 kostka margaryny typu Kasia

– 200 g cukru pudru

– 250 g orzechów włoskich

– kilka kropel aromatu rumowego

– 2-3 banany do dekoracji

Twaróg zmiksować z margaryną na masę. Orzechy zmielić w blenderze i razem z pozostałymi składnikami dodać do masy. Zmiksować. Całość wyłożyć do tortownicy wyłożonej biszkoptem (biszkoptami). Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny (a najlepiej na całą noc). Tuż przed podaniem udekorować plasterkami banana.

file1314699570



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz