Sernik szampański na zimno

24 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczny serniczek.

  • 4 serki waniliowe po 200 gram każdy
  • 2 paczki delicji szampańskich pomarańczowych
  • 3 galaretki truskawkowe
  • 3 kolorowe galaretki

Trzy kolorowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody ,każda o pojemności 200 ml (każdą galaretkę osobno) odstawić do zastygnięcia.

2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 400ml wrzącej wody,wystudzić ,wymieszać z serkami.

Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę ,dodać do masy z serków,wymieszać.Wlać do szklanego naczynia lub tortownicy ,na wierzch ułożyć delicje szampańskie,odstawić na 20 min w chłodne miejsce.

Galaretkę truskawkową lub inną rozpuścić w 400 ml wrzącej wody,odstawić do stężenia,tężejącą wylać na delicje,odstawić sernik na 1,5 godziny w chłodne miejsce.

Kroić ostrym nożem , maczając nóż  we wrzątku.

Smacznego

file1267032613