Sernik szampański na zimno
Artykuł zewnętrzny
Bardzo smaczny serniczek.
- 4 serki waniliowe po 200 gram każdy
- 2 paczki delicji szampańskich pomarańczowych
- 3 galaretki truskawkowe
- 3 kolorowe galaretki
Trzy kolorowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody ,każda o pojemności 200 ml (każdą galaretkę osobno) odstawić do zastygnięcia.
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 400ml wrzącej wody,wystudzić ,wymieszać z serkami.
Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę ,dodać do masy z serków,wymieszać.Wlać do szklanego naczynia lub tortownicy ,na wierzch ułożyć delicje szampańskie,odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
Galaretkę truskawkową lub inną rozpuścić w 400 ml wrzącej wody,odstawić do stężenia,tężejącą wylać na delicje,odstawić sernik na 1,5 godziny w chłodne miejsce.
Kroić ostrym nożem , maczając nóż we wrzątku.
Smacznego