Sernik pyszny i szybki
Najszybszy sernik na świecie a najlepszy jaki jadłam:
składniki:
– 1/2 litra śmietanki do kawy 12 %
– 1/2 litra jogurtu naturalnego
– 5 łyżek cukru
– 4 łyżki żelatyny
– łyżeczka otartej skórki od pomarańczy
– kilka kropli esencji pomarańczowej
– opakowanie podłużnych biszkoptów
– 30 dag owoców (truskawki, maliny, jeżyny)
– galaretka pomarańczowa
przygotowanie:
Biszkopty rozłożyć na spód tortownicy, pół szklanki śmietany lekko podgrzać i rozpuścić w niej żelatynę. Resztę śmietany zmiksować z jogurtem i cukrem. Dodać śmietanę rozprowadzoną z żelatyną, skórkę z pomarańczy i esencję. Tężejącą masą zalać biszkopty i wstawić do lodówki. Na to położyć owoce, jeśli całkowicie masa stwardnieje zalać galaretką tężejącą, rozpuszczoną w 1,5 szklanki wody.
Uwierzcie: pychota, bo lekkie i puszyste.