Sernik (przepis bezglutenowy)

8 lipca 2010,
dodał: zNatury.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 65 dag twarogu mielonego
  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób wykonania:

Utrzeć masło i osobno żółtka z cukrem. Do roztartego masła dodać ser i utarte żółtka .Z białek ubić pianę. Dodać do masy białka, posypać mąką ziemniaczaną i wszystko delikatnie wymieszać.
Piec w temperaturze ok. 200 st. przez 1 godzinę.

Sklep ekologiczny
www.zNatury.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...