Sernik przekładany

8 grudnia 2010, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Biszkopt:

  • 6 jajek,
  • szklanka cukru,
  • szklanka mąki,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta,
  • 5 łyżek kakao,
  • 4 łyżki śmietany 30%,
  • Ser:,
  • 1 kg sera,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • .6 jajek,
  • 1 margaryna,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki grysiku,
  • aromat cytrynowy,
  • 1 łyżka proszku do pieczenia Delecta,

1. Biszkopt: białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i śmietanę , lekko wymieszać , podzielić ciasto na pół i upiec z tego dwa biszkopty ( można upiec jeden i przekroić.

2. Ser: margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku i po trochę sera ( ser nie może być z wiaderka ) potem dodajemy mąkę kaszę i zapach i łyżkę proszku do pieczenia.

3. Formę wysmarować tłuszczem, wyłożyć folią aluminiową położyć pierwszy placek na wierzch dać połowę sera na ser drugi placek i na to resztę sera, piec cały sernik jedną godzinę . jak ostygnie wyłożyć z foremki i wierzch udekorować startą białą czekoladą

file1291798834



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz