Sernik na zimno z mascarpone i żurawiną

22 grudnia 2013, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 

– 250 g serka mascarpone

– 330 ml śmietanki  30%

– 2 łyżki cukru pudru

– 1 op. żetaltyny-fix deserowej

– 150 g herbatników kakaowych

– 150 g żurawiny suszonej

 

 

Przygotowanie:

 

Herbatniki układamy na dnie blachy. Śmietankę miksujemy do uzyskania bitej śmietany, dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę miksujemy. Cały serek mascarpone przekładamy do bitej śmietany i miksujemy na jednolitą masę. Żelatynę przygotowujemy według opisu na opakowaniu i mieszamy z przygotowaną masą. Dodajemy żurawinę i delikatnie mieszamy. Całość wylewamy do przygotowanej formy i wkładamy do lodówki na około 3 godziny.

Górę sernika można zalać galaretką a żurawinę przed dodaniem do ciasta można namoczyć.

file1387716649



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...