Sernik na zimno z Danio z truskawkami

19 lipca 2012, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny
  • 2 szt Serek waniliowy Danio,
  • 10 dkg margaryna,
  • 2 łyżki żelatyna,
  • 1 łyżeczka cukier waniliowy,
  • 2 szt jajka mniejsze,
  • 0,5 szkl cukier,
  • DRUGA WARSTWA,
  • 250 ml kremówka,
  • 300 ml woda,
  • 1 SZT galaretka brzoskwiniowa,
  • 30 dkg truskawki świeże,
  • trzecia warstwa,
  • 1 szt galaretka truskawkowa,
  • bita śmietana,
  • 150 ml kremówka,
  • 1 łyżka cukier puder,
  • 1 szt śmietan fix

1 warstwa- Utrzeć margarynę z cukrami ,dodać po jednym jajku cały czas ucierając.Do utartej masy dodawać po łyżce serki homogenizowane i  ucierać. Na końcu dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę . Masę wylać do tortownicy o średnicy 27 cm i i schłodzić.

2 warstwa- ubić kremówkę na sztywno i połączyć z tężejącą galaretką brzoskwiniową przygotowaną w 0,3 l wody,wylać na pierwszą warstwę poukładać truskawki i ponownie schłodzić.

3 warstwa – galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na drugą warstwę.
włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Bita śmietana ;ubić zimną kremówkę na sztywno ,dodać 1 łyżkę cukru pudru ,śmietan fix i chwilkę jeszcze zmiksować.
Sernik po stężeniu udekorować bitą śmietaną za pomocą szprycy.

file1342731657