sernik na zimno
Artykuł zewnętrzny
sernik na zimno
przepis :
biszkopt z 3 jaj na tortownicę o śr. 26 cm.
masa serowa:
1kg. sera ( ale właściwie mogłoby być mniej bo wyszło równo z blaszką i nie miałam gdzie galaretki zalać ) zmielić i utrzeć z 1 kostkę masła i 1 szklanką cukru pudru .
Ubić 1 szklankę śmietany ( ja dałam 36 % ) i dodać do sera . Rozpuścić 4 łyżeczki żelatyny w 1/3 szkl. gorącej wody. Jak żelatyna przestygnie dodać do sera . Wszystko jeszcze chwilę wymieszać ( ja robiłam wszystko mikserem ) .
Wylać na biszkopt i do lodówki . Owoce i dekoracja według gustu i upodobania.
Tak jak pisałam wcześniej sera wyszło trochę za dużo , więc wystarczyłoby 80 dag. a pozostałe składniki jak wyżej.
nadesłała: VESPER