Banan i jabłko w cieście

20 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:


6 bananów, 1i1/2 szkl. mąki, 1/2 szkl. mleka, 3 jajka, 5 łyżek wiórek kokosowych, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, sok i skórka z cytryny, cukier puder, cynamon, sól, olej do głębokiego smażenia.

Mąkę zmiksować z jajkami, mlekiem, śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym, skórką i sokiem cytrynowym, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Ciasto powinno być bardzo gęste.
Banany obierz, przekrój na połówki, skrop sokiem z cytryny. Połówki bananów zanurzaj w cieście i smaż na złoty kolor. Gotowe układaj na ręczniku papierowym,żeby odsączyć owoce z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż na talerze, posyp cukrem pudrem i cynamonem. Ewentualnie można udekorować wisienkami koktajlowymi.

tak wspaniale gotuje nasza czytelniczka: VESPER



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz