Sernik mojej mamy

9 października 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 1 kg twarogu, 1 i 1/2 szkl. cukru, 3/4 kost. masła, 10 jajek, 200 ml śmietanki kremówki, rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczowa, op. cukru waniliowego, 1 paczka budyniu waniliowego lub śmietankowego, łyżeczka proszku do pieczenia, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki mąki.

Masło utrzeć z żółtkami, cukrami i proszkiem budyniowym. Powoli dodawać śmietankę, twaróg oraz sok z cytryny. Dodać ubite białka. Na sam koniec dodać do masy skórkę kandyzowaną oraz rodzynki wymieszane w mące. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do natłuszczonej blaszki o wym. 26x35cm. Piec ok. godz w temp. 160st. Następnie wyłączyć piekarnik i  pozostawić w nim ciasto na 10 min.

Sernik jest delikatny, miękki, naprawdę rewelacyjny!!

file1316101009



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...