Sernik mojej mamy

9 października 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 1 kg twarogu, 1 i 1/2 szkl. cukru, 3/4 kost. masła, 10 jajek, 200 ml śmietanki kremówki, rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczowa, op. cukru waniliowego, 1 paczka budyniu waniliowego lub śmietankowego, łyżeczka proszku do pieczenia, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki mąki.

Masło utrzeć z żółtkami, cukrami i proszkiem budyniowym. Powoli dodawać śmietankę, twaróg oraz sok z cytryny. Dodać ubite białka. Na sam koniec dodać do masy skórkę kandyzowaną oraz rodzynki wymieszane w mące. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do natłuszczonej blaszki o wym. 26x35cm. Piec ok. godz w temp. 160st. Następnie wyłączyć piekarnik i  pozostawić w nim ciasto na 10 min.

Sernik jest delikatny, miękki, naprawdę rewelacyjny!!

file1316101009



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...