Sernik jogurtowy na zimno z owocami
Artykuł zewnętrzny
Pyszny, lekki, orzeźwiający sernik na zimno na kruchym spodzie, zwieńczony owocami zanurzonymi w galaretce. Idealny na lato, błyskawiczny w wykonaniu i bardzo smaczny:)
Składniki:
- 1 opak. sernika jogurtowego na zimno Delecty
- 600 ml schłodzonego mleka
- 170 g herbatników
- 80 g masła
- 1 galaretka o smaku owoców leśnych
- truskawki i jagody do przybrania
Sernik na zimno przygotować według przepisu na opakowaniu (proszek z opakowania ubijać ze schłodzonym mlekiem ok. 3-4 minut). Herbatniki wrzucić do blendera i zmielić, wymieszać z roztopionym masłem, aby ciastka były podobne do mokrego piasku.
Tortownicę wyłożyć ciasteczkową masą, wyrównać łyżką mocno dociskając do dna. Masę sernikową wylać na dno tortownicy i wyrównać łyżką. Wstawić na pół godziny do lodówki. Wierzch udekorować owocami oraz zalać tężejącą galaretką. Torcik schłodzić w lodówce.
Tortownicę wyłożyć ciasteczkową masą, wyrównać łyżką mocno dociskając do dna. Masę sernikową wylać na dno tortownicy i wyrównać łyżką. Wstawić na pół godziny do lodówki. Wierzch udekorować owocami oraz zalać tężejącą galaretką. Torcik schłodzić w lodówce.