Schabowy z ziemniakami

2 marca 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Kawałek schabowego ok. 0,50 dag, płuczemy i dzielimy na kotlety. Delikatnie tłuczemy z każdej strony. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Obtaczamy w jajku i bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki. Smażymy na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotlety podajemy z ugotowanymi  ziemniakami i surówką.

file1267538819



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.