Schabowy z ziemniakami

2 marca 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Kawałek schabowego ok. 0,50 dag, płuczemy i dzielimy na kotlety. Delikatnie tłuczemy z każdej strony. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Obtaczamy w jajku i bułce tartej wymieszanej z odrobiną mąki. Smażymy na tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Gotowe kotlety podajemy z ugotowanymi  ziemniakami i surówką.

file1267538819



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...