Schabowe duszone z cebulka i pieczarkami

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Schabowe duszone z cebulka i pieczarkami

Czas : 1 godzina

Składniki :

4 kotlety schabowe bez kości
2 jajka
bułka tarta
mąka
sól
pieprz mielony
1/4 kostki smalcu ( 5 dag )
¼ kostki masła ( 5 dag )
maggi w płynie do smaku
2 cebule
10 pieczarek

Kotlety rozklepać ( bez przesady ). Posolić , posypać pieprzem . Zostawić na 30 minut. Panierować w mące, jajku, bułce tartej , jajku i znów bułce tartej . Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiano .Przełożyć do szerokiego rondla , pokropić kotlety maggi , Na patelni dodać rozgrzać masło i zarumienić na nim pokrojone w piórka cebule , a potem podać na patelnię pieczarki w plasterkach . Smażyć aż pieczarki też się zrumienią . Przełożyć do rondla z kotletami . Podlać ½ szklanki wody , skropić maggi . Dusić pod przykryciem 15 minut.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz