Schab po chorwacku
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1.2 kg schabu
Vegeta
2 ząbki czosnku
2 łyżki musztardy
1 łyżka tymianku
1 łyżka
majeranku
1 łyżka oregano
1 łyżka oleju
pieprz
Sposób przygotowania:
Oczyszczony schab natrzeć Vegetą Mix i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1 i 1/2 godziny w piekarniku w temperaturze 180 st C polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Schab w ziołach smakuje wyśmienicie podawany na gorąco z pastą warzywną AJVAR.
www.podravka.pl