Schab pieczony z jabłkami i bekonem

9 marca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

około 1 kg kawałek niezbyt grubego schabu

2 nieduże jabłka

kilkanaście plasterków bekonu

majeranek

pieprz i sól

przygotowanie:

Schab ponacinać jakby krojąc go na plastry grubości 1 cm, jednak nie do końca. Posolić i oprószyć pieprzem oraz majerankiem. Jabłka umyć, obrać i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w plasterki. Bekon pokroić na mniejsze kawałki. W nacięcia między plastrami schabu powkładać po plasterku bekonu i jabłka. Włożyć schab do brytfanny, przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piec około 90 minut. Podawać na gorąco z ziemniakami z wody lub ryżem.




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺