URODA I ZDROWIE

Schab pieczony w warzywach i mleku

6 października 2019, dodał: arreth

składniki:

– kg schabu pieczonego z kością
– 35 dag cebuli
– marchew i pietruszka
– 15 dag wędzonego boczku
– 2 szklanki tłustego mleka
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól

W rondlu o grubym dnie lub teflonowej brytfannie rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojony boczek i smażyć około 5 minut, wrzucić posiekane warzywa i smażyć przez 15 minut. Potem odcisnąć je z tłuszczu i przełożyć na talerz a na pozostałym w naczyniu oleju zrumienić schab, oprószyć go solą i pieprzem. Dodać jarzyny z boczkiem, podlać mlekiem i wstawić do gorącego nagrzanego piekarnika i dusić około 90 minut, cały czas przewracając mięso. Gdy schab wystygnie, usunąć z niego kości, pokroić na plastry. Można podawać z sosem pieczeniowym i ziemniaczkami i posypany natką pietruszki.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Plecak damski
I co zdecydowałaś się na jakiś plecak? Ja polecam ten z CJ jest naprawdę...
Tanie dodatki
Dla mnie ostatnio kupionym już na wiosnę dodatkiem do bluzeczki były szorty w kolorze...
Kamienie migdałkowe
Hej wszystkim! Czy jest tu jeszcze ktoś borykajacy się z tymi okropnymi śmierdzącymi kamieniami migdałkowymi?...
Gorące smaki lata - konkurs z marką…
Emalia to przecież chemia, a uszkodzona może wchodzić w reakcję z jedzeniem......