URODA I ZDROWIE

Schab pieczony w warzywach i mleku

6 października 2019, dodał: arreth

składniki:

– kg schabu pieczonego z kością
– 35 dag cebuli
– marchew i pietruszka
– 15 dag wędzonego boczku
– 2 szklanki tłustego mleka
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól

W rondlu o grubym dnie lub teflonowej brytfannie rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojony boczek i smażyć około 5 minut, wrzucić posiekane warzywa i smażyć przez 15 minut. Potem odcisnąć je z tłuszczu i przełożyć na talerz a na pozostałym w naczyniu oleju zrumienić schab, oprószyć go solą i pieprzem. Dodać jarzyny z boczkiem, podlać mlekiem i wstawić do gorącego nagrzanego piekarnika i dusić około 90 minut, cały czas przewracając mięso. Gdy schab wystygnie, usunąć z niego kości, pokroić na plastry. Można podawać z sosem pieczeniowym i ziemniaczkami i posypany natką pietruszki.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Słodkości na święta :)
Na święta dla dzieci najlepsze są pierniczki, a jeszcze lepiej jak upieką je same...
tworzymy opowiadanie - zabawa
I nagle w Honolulu pojawiła się jednostka antyterrorystów, która chciała porwać feministki...
Jak regenerować włosy po farbowaniu…
Najlepiej zastosować olejowanie, nic tak nie odżywia włosów!
Trądzik
Najważniejsze to nie dotykać często twarzy brudnymi rękami, nie wyciskać wągrów.