URODA I ZDROWIE

Schab pieczony w warzywach i mleku

6 października 2019, dodał: arreth

składniki:

– kg schabu pieczonego z kością
– 35 dag cebuli
– marchew i pietruszka
– 15 dag wędzonego boczku
– 2 szklanki tłustego mleka
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól

W rondlu o grubym dnie lub teflonowej brytfannie rozgrzać łyżkę oleju, dodać pokrojony boczek i smażyć około 5 minut, wrzucić posiekane warzywa i smażyć przez 15 minut. Potem odcisnąć je z tłuszczu i przełożyć na talerz a na pozostałym w naczyniu oleju zrumienić schab, oprószyć go solą i pieprzem. Dodać jarzyny z boczkiem, podlać mlekiem i wstawić do gorącego nagrzanego piekarnika i dusić około 90 minut, cały czas przewracając mięso. Gdy schab wystygnie, usunąć z niego kości, pokroić na plastry. Można podawać z sosem pieczeniowym i ziemniaczkami i posypany natką pietruszki.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdy pies boi się wystrzałów
Czasem pies był ofiarą postrzału, i dlatego się boi, sąsiad miał psa, który...
Złoty pierścionek.
Ja lubię białe złoto, bez kamieni, wystarczy jakiś efektowny wzór samego metalu
żłobek a korzystanie z nocniczka
Ale co innego w domu, a co innego wśród obcych osób, znam przypadki...
Lubrykanty a zajście w ciążę
Jak są problemy to każde wytłumaczenie jest dobre ale niekoniecznie trafne. Lepiej chyba...