Sashimi z tuńczyka

19 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 1 porcję):

3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka wasabi
2 łyżeczki sake
5 łyżeczek sosu rybnego
25 dag dobrej jakości tuńczyka

Przygotowanie:

W garnuszku zagotować sos sojowy, sos rybny i sake. Gotować na małym ogniu przez 2 min. Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie pokroić filet z tuńczyka w cieniutkie plasterki. Na talerzu położyć plasterki ryby, tak aby częściowo jeden plasterek nachodził na drugi. Odrobinę pasty wasabi umieścić na talerzu obok ryby. Przygotowany wcześniej sos podawać na małych talerzykach lub miseczkach jako dodatek do sashimi. Kawałki sashimi smaruj odpowiednią ilością wasabi i mocz kawałki w sosie.
sashimi1



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...