Sandacz w śmietanowym sosie

4 marca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

sandacz w śmietanowym sosie

delikatne mięso sandacza na śmietanowo-koperkowej pierzynce zachwyci każdego

– sandacz o wadze około 2 kg
– porcja włoszczyzny bez kapusty
– 2 cebule
– liść laurowy
– czarny pieprz
– ziele angielskie
– sól
– sok z cytryny
– koperek

sos: śmietana i cebula

oczyszczonego i sprawionego sandacza dokłądnie myjemy i suszymy, przygotowujemy wywar: obraną włoszczynę rozdrabniamy i zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy wszystkie przyprawy, gotujemy do miękkości. Sandacza układamy w rynience do pieczenia ryb, zalewamy bulionem przecedzonym przez sito i gotujemy około 40 minut, przygotowujemy sos: śmietanę łączymy z drobno posiekaną cebulką. Gorącego sandacza wyjmujemy z wywaru, kropimy obficie sokiem z cytryny i polewamy sosem śmietanowym, oprószamy koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...