Sandacz w kapuście

14 października 2012,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki:

-filet z sandacza

-1/4 szt kapusty białej

-sól ziołowa grubo mielona

– 1 łyżka masła

– sok z cytryny

-koperek świeży

-pieprz

-przyprawa uniwersalna

Filet sandacza myjemy osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem. Filet  gotujemy na parze .Kapustkę kroimy w paseczki gotujemy ją ok 10 min. Następnie podsmażamy kapustkę na masełku, doprawiamy przyprawa uniwersalna i dodajemy posiekany koperek. Kiedy rybka jest ugotowana solimy ja do smaku i kropimy sokiem z cytryny. Kładziemy rybkę na kapuście i podajemy.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....