SALCESON

10 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    głowa świńska
    przyprawy:
    sól
    pieprz
    listek laurowy
    ziele angielskie
    czosnek – 3 ząbki

      Głowę świńską pociąć, oczyścić, dorze wymoczyć w wodzie z solą i gotować do miękkości około 3 godzin aż mięso odpadnie od kości. Jak wystygnie obieramy z kości i kroimy na większe kawałki. Jak wolimy chudszy nie dodajemy tłustego mięsa. Dolewamy wywaru z gotowania do mięsa. Obieramy także czosnek i wyciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Można wylać na blaszkę do zastygnięcia i wstawić do lodówki. Ja wpadłan na inny pomysł, po prostu wlałam do torebki foliowej i zawiązałam i do lodówki. Na drugi dzień nadaje się do krojenia. Polecam – bardzo smaczny

      file1263134311



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wydarzenia w Twoim mieście !
      Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
      Ploteczki - ogólny Off Topic :D
      A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
      Koronawirus - porady, obalanie mitó…
      U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
      Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
      Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...