SALCESON

10 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    głowa świńska
    przyprawy:
    sól
    pieprz
    listek laurowy
    ziele angielskie
    czosnek – 3 ząbki

      Głowę świńską pociąć, oczyścić, dorze wymoczyć w wodzie z solą i gotować do miękkości około 3 godzin aż mięso odpadnie od kości. Jak wystygnie obieramy z kości i kroimy na większe kawałki. Jak wolimy chudszy nie dodajemy tłustego mięsa. Dolewamy wywaru z gotowania do mięsa. Obieramy także czosnek i wyciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Można wylać na blaszkę do zastygnięcia i wstawić do lodówki. Ja wpadłan na inny pomysł, po prostu wlałam do torebki foliowej i zawiązałam i do lodówki. Na drugi dzień nadaje się do krojenia. Polecam – bardzo smaczny

      file1263134311



      FORUM - bieżące dyskusje

      Płock
      Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
      Domowe przepisy
      Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
      Kosmetyki z herbaty
      Ja robię z kawy mielonej
      Klasyka literatury - do czego wraca…
      Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...