SALCESON

10 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    głowa świńska
    przyprawy:
    sól
    pieprz
    listek laurowy
    ziele angielskie
    czosnek – 3 ząbki

      Głowę świńską pociąć, oczyścić, dorze wymoczyć w wodzie z solą i gotować do miękkości około 3 godzin aż mięso odpadnie od kości. Jak wystygnie obieramy z kości i kroimy na większe kawałki. Jak wolimy chudszy nie dodajemy tłustego mięsa. Dolewamy wywaru z gotowania do mięsa. Obieramy także czosnek i wyciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Można wylać na blaszkę do zastygnięcia i wstawić do lodówki. Ja wpadłan na inny pomysł, po prostu wlałam do torebki foliowej i zawiązałam i do lodówki. Na drugi dzień nadaje się do krojenia. Polecam – bardzo smaczny

      file1263134311



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Motyle w obiektywie
      Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
      Motyle w obiektywie
      https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
      Błąd lekarski?
      Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
      Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
      Ja nie mam i jakoś żyję ☺